În perioada 19-20 februarie 2018 se va desfășura la Cluj- Napoca  cursul European Pediatric Advanced Life Support- EPALS.

La acestă primă ediție, vor participa  instructori certificați ERC din mai multe țări europene, iar prelegerile și discuțiile din cadrul atelierelor practice se vor desfășura în limba engleză.

Cursul  se desfășoară sub egida Consiliului European de Resuscitare (ERC), și este organizat  în parteneriat ;   Universitatea  de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu  din Cluj Napoca  asigură  spațiile necesare la  Centrul de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină, iar echipamentele și materialele didactice sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgență  pentru Copii Cluj Napoca și Asociația de Studiu Interdisciplinar în Domeniul Medicinei de Urgență- ASIDU.

 Scopul organizării  acestui eveniment  este dezvoltarea  un grup de instructori  români, care,  în viitor,  să susțină cursul în limba română.  În acest mod accesibilitatea medicilor români la cursurile europene va fi mai mare.

 Având în vedere că numărul maxim de participanți la un curs este limitat la 24,  acceptarea tuturor cererilor nu a fost posibilă.  De aceea,  așteptăm pe cei interesați  la una dintre edițiile viitoare.

Mulţumim în mod deosebit pentru sprijinul oferit în realizarea cursului tuturor companiilor farmaceutice care au înţeles menirea noastră şi au răspuns invitaţiei.