În perioada 30 noiembrie-1 decembrie 2018 se va desfășura a doua ediție a  Cursului European de Suport Vital Avansat Pediatric  (European  Pediatric Advanced Life Suport -EPALS).

Cursul a fost elaborat sub egida Consiliului European de Resuscitare (European Resuscitation Council – ERC) și se adresează profesioniștilor medicali implicați în asigurarea asistenței medicale de urgență la copil. Cursul oferă  cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare recunoașterii  și tratamentului imediat al situațiilor patologice cu risc vital imediat, respectiv insuficiența respiratorie și circulatorie, precum și a stopului cardio-respirator la nou născut, sugar și copil. Anual, în Europa sunt organizate peste 125 de cursuri EPALS  cu peste 3000 de participanți. Cursul este recunoscut și certificat de organizațiile profesionale europene de medicină de urgență, pediatrie și anestezie-terapie intensivă ca și modalitate de instruire (obligatorie în unele țări europene) a  medicilor specialiști și rezidenți, asistenților medicali și paramedicilor implicați în asistența medicală de urgență pediatrică.

Cursul este organizat de ASIDU, în colaborare cu UMF și spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj Napoca.

Cursul este susținut de instructori europeni certificați ERC (European Resuscitation Council).

Numărul locurilor disponibile a fost epuizat. Pentru doritori, vom anunta la inceputul anului 2019 un nou Curs EPALS.

Pentru informații și înscriere vă rugăm să vă adresați direct organizatorului de curs, dr. Daniela Mitrofan- mitrodana@yahoo.com.

Mulţumim în mod deosebit pentru sprijinul oferit în realizarea cursului tuturor companiilor farmaceutice care au înţeles menirea noastră şi au răspuns invitaţiei.