ILS este un curs intermediar care antrenează profesioniștii din domeniul sănătății în recunoașterea precoce a pacientului adult cu  insuficiență respiratorie și/sau sau circulatorie și managementul stopului cardiac. ILS oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a preveni deteriorarea ulterioară și pentru a ajuta la salvarea vieții acestor pacienți. Se adresează deopotrivă, situațiilor din prespital și din spital.

ILS a fost lansat în 2022 în Centrul Cluj, sub egida Consiliului European de Resuscitare (ERC) și a Consiliului Român de Resuscitare (CNRR). Aproximativ 50 de cursanți au participat până acum la acest curs. Cursul ILS, desfășurat în Centrul Cluj, se poate autosusține, directorul cursului și instructorii fiind toți din România.

Pe parcursul cursului, se vor dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare pentru:

  • Recunoașterea și managementul pacientului în stare critică folosind o abordare ABCDE structurată;
  • Efectuarea RCP standardizată;

Cursul ILS este conceput pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății care pot fi implicați ca membru de echipă în resuscitarea unui pacient adult, aflat în stare critică, fie în spital, fie în afara spitalului. Aceasta include medici și asistenți medicali. Studenții la medicină din ultimul an de pregătire pot fi acceptați ca și cursanți.

Acesta este un curs ce se defășoară pe parcursul unei zile, onsite.

Centrul noastru de cursuri este  aprobat și certificat de CNRR. Cursurile sunt susținute de instructori dedicați și calificați, care au urmat un curs de instructor ERC.

Înainte de curs, veți fi înregistrat în sistemul de e-learning al ERC- COSY. Aici, se pot accesa modulele de curs, testul cu  întrebări cu răspunsuri multiple (MCQ), pre-curs.

Candidații vor descărca  manualul de curs în format pdf. Se așteaptă ca toți cursanții să citească manualul pentru pregătirea cursului și să completeze pre-testul online.

Pe parcursul cursului, participanții vor lua parte la atelierepractice și simulări care se concentrează pe deteriorarea pacienților cu boli acute sau cronice și managementul stopului cardiac.

Certificatul ILS este eliberat de ERC, este recunoscut în toată lumea și are valabilitate 3 ani.

Taxa de înscriere la cursul ILS este 150 EURO.

Pentru informații suplimentare și înscrieri contactați Organizatorul de Cursuri din Centrul Cluj:

MD Daniela Maria Mitrofan

Senior Emergency Physician, Emergency Department, 

University Emergency Hospital  for Children

68 Motilor Street , Cluj Napoca

phone: 0040751110065

ERC Course Organiser