EPILS este un curs intermediar care antrenează profesioniștii din domeniul sănătății, în recunoașterea precoce a copilului cu  insuficiență respiratorie și/sau sau circulatorie și gestionarea stopului cardiac. EPILS oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a preveni deteriorarea ulterioară și pentru a ajuta la salvarea vieții acestor copii.

EPILS a fost organizat pentru prima dată în 2022 în Centrul Cluj, sub egida Consiliului European de Resuscitare (ERC) și a Consiliului Român de Resuscitare (CNRR). Incepând cu anul 2023,. Cursul EPILS se poate autosusține, directorul cursului și instructorii fiind toți din, Cluj, România.

Deocamdată, Centrul Cluj organizează EPILS, dar sperăm, ca pe viitor să se deschidă și alte centre în țară.

Pe parcursul cursului, se vor dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare pentru:

  • Recunoașterea și managementul copilulului în stare critică folosind o abordare ABCDE structurată;
  • Efectuarea RCP standardizată la copii;

Cursul EPILS este conceput pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății care pot fi implicați ca membru de echipă al echipei de resuscitare a unui copil, sugar sau nou-născut, în spital sau în afara spitalului. Aceasta include medicii,  asistenții medicali și studenții la medicină din ultimul an de pregătire.

Acesta este un curs se defășoară pe parcursul unei zile, on –site.

Centrul noastru de cursuri este  aprobat și certificat de CNRR. Cursurile sunt susținute de instructori dedicați și calificați, care au urmat un curs de instructor ERC.

Înainte de curs, veți fi înregistrați în sistemul de e-learning al ERC- COSY. Aici, se pot accesa  modulele de curs și  testul cu  întrebări cu răspunsuri multiple (MCQ), pre-curs.

Cursanții pot  descărca  manualul de curs în format pdf. Se așteaptă ca toți participanții să citească manualul pentru pregătirea cursului și să completeze pre-testul online.

Pe parcursul cursului, participanții vor lua parte la ateliere practice și simulări care se concentrează pe deteriorarea copiilor cu boli acute sau cronice și managementul stopului cardiac.

Certificatul EPILS eliberat de ERC, este recunoscut în toată lumea și are valabilitate 3 ani.

Taxa de înscriere la cursul EPILS este 150 EURO.

Pentru informații suplimentare și înscrieri contactați Organizatorul de Cursuri din Centrul Cluj:

MD Daniela Maria Mitrofan

Senior Emergency Physician, Emergency Department, 

University Emergency Hospital  for Children

68 Motilor Street , Cluj Napoca

phone: 0040751110065

ERC Course Organiser