EPALS este un curs avansat care antrenează profesioniștii din domeniul sănătății în recunoașterea precoce a copilului cu  insuficiență respiratorie și/sau sau circulatorie și gestionarea stop cardiac. EPALS oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a preveni deteriorarea ulterioară și pentru a ajuta la salvarea vieții acestor copii.

EPALS a fost lansat în 2018 în Centrul Cluj, sub egida Consiliului European de Resuscitare (ERC) și a Consiliului Român de Resuscitare (CNRR). Aproximativ 200 de candidați au participat până acum la acest curs și au fost formați peste 30 de instructori români. Incepând cu anul 2023, cursul EPALS se poate autosusține, directorul cursului și instructorii fiind toți din România.

Deocamdată Centrul Cluj organizează EPALS, dar sperăm, ca pe viitor să se deschidă și alte centre în țară.

Pe parcursul cursului, se vor dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare pentru:

  • Recunoașterea și managementul copilulului în stare critică folosind o abordare ABCDE structurată;
  • Efectuarea RCP standardizată la copii;
  • Deveniți un membru al echipei și un lider eficient și încrezător utilizând abilități non-tehnice.

Cursul EPALS este conceput pentru toți profesioniștii din domeniul sănătății care pot fi implicați, fie ca membru de echipă, fie ca lider de echipă, în resuscitarea unui copil, sugar sau nou-născut, fie în spital, fie în afara spitalului. Aceasta include medici și asistenți medicali. Studenții la medicină din ultimul an de pregătire pot fi acceptați ca candidați.

Acesta este un curs se defășoară pe parcursul a  două zile on -site în Centrul de cursuri Cluj Napoca.

Centrul noastru de cursuri este  aprobat și certificat de CNRR. Cursurile sunt susținute de instructori dedicați și calificați, care au urmat un curs de instructor ERC.

Înainte de curs, veți fi înregistrat în sistemul de e-learning al ERC- COSY. Aici, se pot accesa modulele de curs, testul cu  întrebări cu răspunsuri multiple (MCQ), pre-curs.

Candidații vor descărca  manualul de curs în format. Se așteaptă ca toți candidații să citească manualul pentru pregătirea cursului și să completeze pre-testul online.

Pe parcursul celor două zile, candidații vor lua parte la prelegeri, ateliere interactive, stații de abilități și simulări care se concentrează pe deteriorarea copiilor cu boli acute sau cronice și managementul stopului cardiac.

Certificatul EPALS este eliberat de ERC, este recunoscut în toată lumea și are valabilitate 3 ani.

Taxa de înscriere la cursul EPALS este 400 EURO.

Pentru informații suplimentare și înscrieri contactați Organizatorul de Cursuri din Centrul Cluj:

MD Daniela Maria Mitrofan

Senior Emergency Physician, Emergency Department, 

University Emergency Hospital  for Children

68 Motilor Street , Cluj Napoca

phone: 0040751110065

ERC Course Organiser