Consiliul European de Resuscitare (ERC) și-a dezvoltat cursul de furnizor Advanced Life Support (ALS), pe baza liniilor directoare ERC. Este un curs european standardizat care predă orientări și abilități de resuscitare bazate pe dovezi pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Cursul ALS oferă o abordare standardizată a resuscitării cardio-pulmonare la adulți. Cursul ALS are ca scop instruirea candidaților pentru identificarea cauzelor stopului cardiac, recunoașterea pacienților aflați în pericol de deteriorare și gestionarea atât a stopului cardiac, cât și a problemelor de „peri-stop” întâlnite în prima oră sau cam după resuscitarea inițială după un stop cardiac. .

Structura și programul cursului

Cursurile de ALS se desfășoară în centre din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat. Acestea sunt aprobate și certificate de Consiliul European de Resuscitare. Acest lucru asigură uniformitatea conținutului și a standardului, indiferent de centru.

Cursul cuprinde:

Ateliere
Stații de abilități
Prelegeri
Antrenament de simulare a stopului cardiac (CAS)

Cunoștințele candidaților sunt evaluate prin intermediul unei lucrări cu răspunsuri multiple. Abilitățile practice în gestionarea căilor respiratorii și abordarea inițială a unui pacient prăbușit (inclusiv suportul vital de bază și defibrilarea, după caz) sunt evaluate continuu. Există, de asemenea, o evaluare a unui stop cardiac simulat (CASTest). Candidații care ating standardul solicitat primesc un certificat de furnizor ALS.

Natura multidisciplinară a cursului încurajează munca eficientă în echipă. Prin instruirea împreună, tuturor furnizorilor de SLA li se oferă posibilitatea de a dobândi experiență atât ca membri ai echipei de resuscitare, cât și ca lideri de echipă.

Studenții la medicină, asistenții medicali și alți furnizori de asistență medicală pentru care acest curs poate depăși nevoile lor de formare ar trebui încurajați să finalizeze cursul de asistență vitală imediată (ILS). Cei cu un interes deosebit în resuscitare ar trebui să ia în considerare participarea la un curs de furnizor de SLA, dacă este cazul. Studenții la medicină din ultimul an de pregătire pot fi acceptați ca candidați la un curs ALS dacă acesta este un aranjament local stabilit.

Limba de predare este ENGLEZA/ ROMÂNĂ, iar cursul este organizat conform regulamentului ERC.

Evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță, respectând distanțarea socială, protejându-ne cu mască, mănuși, aerisire permanentă, aparat de ozonificare, dezinfectant în fiecare încăpere, mâncare servită în caserole individuale, etc.

Pentru informații suplimentare vizitați www.erc.edu  sau trimiteți un mesaj la contact@asidu.ro